Remote Desktop

Forum to discuss the Rikomagic MK802 Mini PC

Moderators: KEgg, twjordo, tatubias

Remote Desktop

Postby andykirby » Wed Jun 13, 2012 3:58 pm

Pretty cool feature on ubuntu lets you remote desktop into the MK802 from any computer using a basic VNC viewer.

This is a pic viewing the Mk802 ubuntu desktop from my iMac (theres also half a siamese cat showing some interest too :D )

Image

:ugeek:
andykirby
Site Admin
 
Posts: 339
Joined: Sun May 27, 2012 7:48 pm

Re: Remote Desktop

Postby Different » Thu Jun 14, 2012 4:05 am

It looks cool. Cat too ;)
But more interesting would be the use MK802 as a remote terminal. Because performance of AllWinner A10 is not very high.
Different
 
Posts: 4
Joined: Wed Jun 13, 2012 5:58 am
Location: Moscow

Re: Remote Desktop

Postby ruffnutts » Sat Jul 07, 2012 3:34 pm

You should check out teamviewer remote desktop for android, iOS Windows and Mac you can login to you pc via the MK802 to control your pc like you was sitting infront of it its great anywhere in the world

http://www.teamviewer.com/en/index.aspx

BTW Iäm new to the forum Hi all :lol:
ruffnutts
 
Posts: 53
Joined: Sat Jul 07, 2012 12:41 pm

Re: Remote Desktop

Postby zydila » Wed Jul 11, 2012 10:07 am

Can you, plz, explane how you did it? I first time use Ubuntu, and I have problems with VNC...
zydila
 
Posts: 2
Joined: Wed Jul 11, 2012 9:49 am

Re: Remote Desktop

Postby ruffnutts » Thu Jul 12, 2012 8:20 am

zydila wrote:Can you, plz, explane how you did it? I first time use Ubuntu, and I have problems with VNC...


The way I will be doing it is not with ubuntu its a app for android called team viewer - you load that up on the MK802 then log into your pc decktop from there so you can use your PC desktop on your MK802 :)

ruffnutts 8-)
ruffnutts
 
Posts: 53
Joined: Sat Jul 07, 2012 12:41 pm

Re: Remote Desktop

Postby KEgg » Thu Jul 12, 2012 4:04 pm

Doing the same as ruffnuts and sticking with Android... not using 'Team Viewer' though. Using 'Jump Desktop' as my VNC/RDP client for local/external Ubuntu and Windows machines. Also using 'NeoRouter VPN Pro' to allow me to easily and securely tunnel into machines or browse/copy files outside of my home network...

Have also set up a VNC Server on the MK802 for those moment when the Mrs is watching TV... its slow but allows me to view without claiming the TV ;)

Image
and just to mess things up.. VNC to a laptop of mine that fits the 720p res
Image

Jump Desktop ::
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.p5sys.android.jump&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwyLDEsImNvbS5wNXN5cy5hbmRyb2lkLmp1bXAiXQ..

VNCS
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1476648

NeoRouter VPN Pro (Android client)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.neorouter.androidpro&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5uZW9yb3V0ZXIuYW5kcm9pZHBybyJd

NeoRouter Website
http://www.neorouter.com/
KEgg
 
Posts: 126
Joined: Wed Jun 27, 2012 12:12 pm
Location: United Kingdom

Re: Remote Desktop

Postby joseph » Wed Sep 26, 2012 1:09 am

Hello

It is very cool and awesome.
Please would you explain step by step?

Thanks
joseph
 
Posts: 3
Joined: Tue Sep 04, 2012 1:36 am

Re: Remote Desktop

Postby juarez » Tue Oct 02, 2012 4:02 pm

Hi,

I installed Lubuntu image and tryied to use VNC, but i only got a screen with a big 'X' and nothing more. Any tip?

Thanks!
juarez
 
Posts: 3
Joined: Mon Aug 27, 2012 2:05 am

Re: Remote Desktop

Postby Stephen » Sun Jun 09, 2013 6:58 am

andykirby wrote:Pretty cool feature on ubuntu lets you remote desktop into the MK802 from any computer using a basic VNC viewer.

This is a pic viewing the Mk802 ubuntu desktop from my iMac (theres also half a siamese cat showing some interest too :D )

Image

:ugeek:

Andy, is it possible to configure this from command line? When I try to launch "x11vnc server" from terminal I get the following error:
08/06/2013 23:26:07 x11vnc version: 0.9.12 lastmod: 2010-09-09 pid: 1367
08/06/2013 23:26:07 XOpenDisplay("") failed.
08/06/2013 23:26:07 Trying again with XAUTHLOCALHOSTNAME=localhost ...
08/06/2013 23:26:07
08/06/2013 23:26:07 *** XOpenDisplay failed. No -display or DISPLAY.
08/06/2013 23:26:07 *** Trying ":0" in 4 seconds. Press Ctrl-C to abort.
08/06/2013 23:26:07 *** 1 2 3 4
08/06/2013 23:26:11 XOpenDisplay(":0") failed.


This is for a headless setup over SSH
Stephen
 
Posts: 1
Joined: Sun Jun 09, 2013 6:54 am


Return to Rikomagic MK802 Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests